Що стосується ягодів та фруктів?

У побуті ягодою, як правило, називають будь-який дрібний м'якотний плід (незалежно від його ботанічної класифікації типу плода та істинності), наприклад смородину, аґрус (ягода), полуницю, суницю, шипшину (хибна ягода), вишню, черешню, малину (костянка) ).

Якщо ще простіше, то якщо плод має насіння, то його відносять до класу фруктів, а якщо ні – До класу овочів. Наприклад, фруктами ботаніки називають бобові (квасоля, горошок), кукурудзу, баклажани, огірки, томати, екзотичний авокадо і навіть горіхи та гострий перець.

Ягода а – це різновид плоду. Її особливість у тому, що в ній є багато дрібного насіння. Так ось з погляду ботаніки ягодами можна назвати аґрус, смородину, картопля, банани, ківі, кавуни, баклажани, помідори та огірки.

Related Posts