Що краще для стейку свинина чи яловичина

Нерідко цим словом називають підсмажені частини свинини, риби чи навіть овочів. Але в класичному розумінні стейк готують із яловичого м'яса. Найкраще для стейку підходить мармурова яловичина.: безліч дрібних прожилок жиру в м'ясі забезпечують соковитість та м'якість готового стейку.

Яка частина м'яса краща для стейку?

Яловичина стає найбільш ніжною у міру віддалення від рогів та копит. Тому преміальні стейки нарізаються з спинної частини: товстий край, тонкий край і частина крижів. Ноги бика та м'язи шиї перебувають у постійному русі. Через це м'язи в цих областях більш жорсткі.

Чому стейки роблять із яловичини, а не свинини?

Одна з причин, чому свинину не їдять у сирому вигляді, – смакові якості м'яса, що значно поступаються.. Воно набагато жирніше і утворює відчуття плівки чи нальоту у роті. Свиня є всеїдною твариною, і кількість паразитів, у тому числі нешкідливих для тварини та небезпечних для людини, істотно вища, ніж у яловичини.

Related Posts