Ряжанка – Це кисломолочний продукт, що отримується шляхом надкислення молока за допомогою спеціальних бактерій. Він багатий на білки, кальцій, вітаміни і безліч корисних мікроелементів. Завдяки своїм поживним властивостям, ряжанка є відмінним продуктом для вгамування голоду та насичення організму.
Змішуючи ряжанку з різними інгредієнтами, можна отримати безліч смачних та корисних страв. Вона відмінно поєднується з фруктами, ягодами та горіхами. При додаванні в ряжанку свіжих ягід ви отримаєте смачний і освіжаючий кисломолочний десерт. А якщо додати горіхи, то страва стане більш ситною та поживною.
Ряжанка також є відмінним компонентом для приготування різних соусів та заправок. Вона додає ніжності та кремовості соусам для салатів, м'яса та риби. Крім того, ряжанка може бути використана у випічці. Вона робить м'якими та пишними кекси, пироги та круасани.
страва | Опис |
---|---|
Вівсянка | Каша на ряжанці з додаванням свіжих фруктів та горіхів |
Омлет | Омлет із яєць з додаванням ряженки та зелені |
Салат | Салат з морквою, яблуками та ряжанкою |
Шарлотка | Пиріг з яблуками та ряжанкою |
Млинці | Млинці на ряженці з сиром та зеленню |
Що їсти з ряжанкою?
Ряжанку вживають як самостійний напій, додають у фруктові салати, заправляють нею холодні супи, печуть на її основі пироги, млинці, оладки, роблять начинки для десертів та коктейлі. Вона добре поєднується з ягодами та фруктами.
Коли не можна пити ряжанку?
Зрозуміло, ряжанку не можна пити і при непереносимості молочних продуктів. Велика кількість кальцію, що міститься в ряжанці, може згубно позначитися на стані здоров'я тих, хто зазнає порушення обміну кальцію в організмі. У цьому випадку вживати препарат потрібно з обережністю після консультації лікаря.
Чи можна щодня пити ряжанку?
Ряжанка добре допомагає усувати проблеми з випорожненням кишечника, налагоджуючи його роботу. Не рекомендується пити ряжанку більше двох разів на добу (оптимально – одна склянка вранці та ввечері). Ряжанка повинна бути свіжою і без загусників.