Регулярне вживання кінзи в їжу корисно для серця та судин, нормалізує травлення, приносить полегшення при виразках та гастритах. Кінза має сечогінні, жовчогінні та антисептичні властивості, знімає нервове збудження.
Чим корисна зелень кінзи?
Ця рослина – справжній «зелений лікар». Покращує травлення, зміцнює кістки, зменшує набряки, виводить токсини з організму, знижує тиск, бореться з алергією, допомагає при хворобах очей… І, звичайно, надає цікавого смаку стравам.
Чим корисний кріп та петрушка для жінок?
Петрушка і кріп є джерелом аскорбінової кислоти, який є антиоксидантом, що захищає клітини від вільних радикалів, сприяє захисту організму від бактеріальних, вірусних, паразитних інфекцій.