Коли не можна їсти желе?

Надлишок желатину в раціоні створює умови для утворення оксалатного каміння (із солей щавлевої кислоти), що призводить до сечокам'яної та жовчнокам'яної хвороби. Надлишок желатину підвищує згортання крові, що протипоказано при атеросклерозі та схильності до тромбофлебітів.

Надмірне споживання желатину підвищує згортання крові, що протипоказано при атеросклерозі та схильності до тромбофлебітів. Загальна рекомендація — дотримуватися помірності.

Желатин також стимулює вироблення шлункового соку, що сприяє правильному травленню. Крім того, желатин зв'язується з водою і може сприяти руху продуктів за системою травлення. Колаген у желатині може зменшити вираженість болю в суглобах, пов'язану із запаленням.

Related Posts