Хто і коли вигадав суші?

За офіційною версією, історія суші в їхньому звичному вигляді почалася в 19 столітті, а першим сміливцем, що поклав на грудочку рису шматочок сирої океанічної риби, був кухар Ехей (Джохей) Ханай. Приблизно одночасно виникли два стилі оформлення суші. Простіший отримав назву Ідо, взявши ім'я Токіо того часу.Feb 26, 2016

Японії Суші придумали в Японії. Незважаючи на те що суші прийнято вважати споконвічно японським блюдом, насправді винайшли їх у Китаї. У IV столітті до нашої ери моряки, щоби надовго зберегти свіжість риби, присипали її сирим рисом. Так морепродукти надовго залишалися придатними для їжі.

Джохей В історії виникнення суші своє вкладення зробив Джохей. Саме йому вдалося зробити з рису кулю і додав до нього японський хрін васабі. Зверху він накрив його скибочкою сирої рибки. Ця страва почала носити назву нігірі, що в перекладі означає жменю, адже саме стільки беруть риси для приготування однієї порції. суші.

У 1970-х роках завдяки простому кухареві Ічіро Машита з'явився новий різновид суші. Їх почали називати ролами. Історія ролів почалася з того, що працюючи в одному з ресторанів Лос-Анджелеса Ічіро Машита захотів здивувати відвідувачів.

Related Posts