Як правильно їсти ягоди калини?

Найкраще вживати калину свіжою, у чаї чи морсі, або заморозити її на зиму – тим паче, саме в холодний період ця ягода буде особливо корисною, – кажуть експерти.Sep 14, 2022

Звичайна калина багата на мінерали, вітаміни та модні нині антиоксиданти. У народній медицині використовують навіть її кору, не кажучи вже про ягоди і кісточки калини. Причому для настання цілющого ефекту здебільшого достатньо п’яти столових ложок самих ягід – або три-чотири чашки відвару (чаю) калини на день.

Кісточки калини є природним антиоксидантом, за допомогою якого з організму виводяться токсини і шлаки. З метою поліпшення роботи серця приймаються кісточки калини, які мають кістяну серцевину. Відвар із кісточок дуже часто приймають як потогінний засіб.

Її не можна вживати людям, схильним до тромбоутворення, зниженого тиску, у разі загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, а також вагітним. Через високий вміст пуринів вона протипоказана в разі подагри та хвороб нирок. Доведено, що ягоди калини вбивають плісняву, бактерії і навіть застудні віруси.

Related Posts