Вміст незамінних амінокислот у їжі Лейцин міститься в м’ясі, рибі, бурому рисі, сочевиці, горіхах, більшості насіння. Лізин міститься в рибі, м’ясі, молочних продуктах, пшениці, горіхах. Метіонін міститься в молоці, м’ясі, рибі, яйцях, бобах, квасолі, сочевиці та сої.
Найкращі джерела незамінних амінокислот – це тваринні білки. Але навіть якщо ви вегетаріанець, раціон можна зробити повноцінним…. Повноцінні джерела білка
- м’ясо:
- птиця;
- яйця;
- морепродукти;
- молочні продукти;
- деякі види рослинної їжі: гречка, соя, кіноа.
Oct 12, 2020
Незамінними для людини є такі амінокислоти: валін, ізолейцин, лейцин, лізин, метіо-нін, фенілаланін, треонін і триптофан. Як показує багаторічний досвід, дуже легко запам’ятати ці амінокислоти за допомогою простої фрази: “Валя винайшла лійку, Ліза мітлу, Феня тріщить тричі”.
95% – яйця, молоко і молочні продукти; 90-70% – риба (особливо тріска) і м’ясо (курка, яловичина); 70-40% – борошняні продукти; 60-30% – злаки, рис, горіхи, овочі та бобові.