Чому рак стає червоним?

У панцирі живого рака астаксантин пов’язаний з білками. Це забарвлює раків у різні кольори – від світло-оливкового до майже чорного. У киплячій воді зв’язки з білками рвуться, і пігмент переходить у вільну форму, рак червоніє.

Забарвлення панцира раків забезпечує переважно барвник астаксантин, який у чистому вигляді має червоно-помаранчевий колір. У хітиновому панцирі раку астаксантин комбінується з різними білками, утворюючи пігменти жовтого, зеленуватого, блакитного, синього, майже чорного кольорів.

Якщо рака виберете правильно, то після відварювання вони стануть яскраво-червоного кольору з ароматом моря.

Коли ви насаджуєте черв’ячка на гачок, йому не боляче. Коли ви кидаєте рака в киплячу воду, він не страждає. Нервова система не розвинена, на відміну від людини чи інших тварин, тому раку, комарику чи черв’ячку все одно”.

Related Posts