Чому не можна їсти шкіру риби?

Займаючись приготуванням їжі з лососем, ви, найімовірніше, очищаєте рибку від шкірки та викидаєте її, вважаючи це непотрібним елементом для вживання в їжу. Але слід кілька разів подумати, перш ніж викидати шкурку. Шкіра лосося має високий вміст корисних речовин, навіть не менший, ніж у самому м’ясі.

Кислоти “омега-3”, на які багаті скумбрія, оселедець, форель, лосось та інші різновиди жирної риби, здатні зупиняти запальні процеси, боротися з подразненням і сухістю шкіри та нейтралізувати стреси, що виникають практично в будь-якому сезоні – за умови впливу сонця, вітру або низьких температур.

Шкіра лосося містить багато з тих самих поживних речовин, що й риба. Вона може стати смачною і корисною добавкою до будь-якого раціону. У ній міститься набагато більше білка й омега-3 кислот, ніж у рибі. Оскільки людський організм не може виробляти кислоти омега-3, ми повинні отримувати їх зі свого раціону.

Related Posts