Чому не можна їсти багато морепродуктів?

Морепродукти один із найсильніших алергенів. Особливо небезпечні у цьому сенсі креветки. Алергічну реакцію пов'язують в першу чергу з дуже високою концентрацією білка в морепродуктах, організм може зреагувати на них неадекватно, почавши посилене вироблення гістаміну.

У морепродуктів багато поліненасичених жирних кислот, у тому числі Омега 3. Вони зменшують ризик розвитку раку, покращують роботу мозку, зміцнюють стінки кровоносних судин та знижують рівень шкідливого холестерину в крові. Крім того, морепродукти – Джерело вітамінів, мінералів та мікроелементів.

Тим часом фахівці рекомендують є морепродукти 1-2 рази на тиждень (риба сюди не входить, мова про решту морської живності). Іншими словами, з 14 обідів-вечерів на тиждень 2 повинні містити страви з креветок, кальмарів, гребінців та інших морських жителів.

Токсичні елементи (важкі метали та миш'як) є у всіх видах риби та морепродуктів. І що ширше крокує прогрес, то більше вписувалося хімії. Найчастіше у рибі знаходять такі важкі метали, як свинець, кадмій та ртуть. Часто риба та молюски накопичують ртуть у формі високотоксичної органічної сполуки – метилртуті.

Related Posts