Чому не люблять Мерло?

Але отримані результати часто не можна назвати надихаючими, оскільки він дуже швидко переспівує. Так як ягоди Мерло мають відносно невисоку кислотність та низький вміст таніну, у більш теплому кліматі вони можуть стати в'ялими.. І вино з таких ягід, справді, заслуговує на деяку нелюбов.

У молодому вині з мерло переважають аромати ягід (ожини, черешні, малини), фіалки та дикої сливи або сливового варення. Деякі знаходять у ньому ноти какао та кави. З віком з'являються аромати інжиру, шоколаду, відтінки прянощів (чорного перцю), а ще пізніше – шкіри та трюфеля (грибу).

Смак Мерло помітно м'якше, таке вино можна вживати без супроводу або з легкими закусками та фруктами. Каберне містить менше цукру і має більш насичений колір, ніж Мерло. Якщо порівнювати вино Каберне Совіньйон і Мерло, то перше відрізняється яскравішим, сильнішим смаком.

Merlot) – Французький технічний (винний) сорт винограду, що використовується для виробництва червоних вин. Другий за поширенням серед сортів у світі. Належить до еколого-географічної групи західноєвропейських сортів винограду. Врожайність сорту стійка та висока.

Related Posts