Чому м'ясо стає твердим?

Чому м'ясо вийшло твердим? Причин може бути кілька. Швидше за все ви недостатньо добре зачистили відсік від зайвих плівок і сухожилля, готували його в маленькому посуді за дуже високої температури. Можливо, ви перетримали м'ясо або, навпаки, готували його занадто мало.

Якщо м'ясо вже приготовлено, то сильніше просмажити його для розм'якшення не вийдеадже воно просто згорить. У такому разі вас виручать такі методи. Готове тверде м'ясо можна розм'якшити за допомогою водяної лазні. Для цього м'ясо викладають на друшляк і ставлять над каструлею з окропом.

Секрет м'якості підготовленого м'яса може критися у повітряних бульбашках. Для цього напівфабрикат витримується у воді із газом 1,5 години. Вуглекислота відмінно розм'якшує волокна і підходить як до свинини, так і до більш жорсткою яловичини.

Занадто коротка термообробка призведе до того, що м'ясо буде сирим, що важко розрізається і, швидше за все, не придатним до вживання. А якщо ви будете гасити його занадто довго, воно стане надто твердим. Найшвидше гаситься фарш. Занадто багато часу не потрібно і рибі чи м'ясу курки.

Related Posts