Чому курка помаранчева?

А оскільки в раціоні птиці використовується велика кількість кукурудзи, яка містить у собі каротиноїди – жовті та помаранчеві пігмени, жир курки накопичує в собі ці речовини, завдяки чому і забарвлюється у жовтий колір.Sep 18, 2018

Колір – У свіжого м'яса курки він рожевий, у зіпсованого – сірий. Протухла курятина іноді покривається жовтими плямами і не біліє в процесі приготування; Запах – неприємний кислуватий або аміачний душок супроводжує тільки зіпсоване м'ясо, якого краще позбутися.

М'ясо свіже сире курки має рожевий колір, який згодом починає тьмяніти. У непридатної для споживання птиці м'ясо сірого кольориІноді також на тушці проступають жовті плями. При термічній обробці м'ясо, що зіпсувалося, не світлітиме, залишаючись такого ж сірого відтінку. Запах.

Рожевий колір м'яса швидше за все через нітритну соль, що застосовується при засолюванні м'яса перед копченням. А райдужний (перламутровий) перелив на зрізі м'яса (а також риби) досить часто зустрічається при холодному копченні.

Related Posts