Чим відрізняється сильне борошно від звичайного?

Прийнято, що силу борошна характеризує кількість білка (клейковини) у ній. Якщо звичайна мука зазвичай містить 10% білка і підходить для простої випічки на кшталт кексів, коржів і т. д., то в сильному борошні білка вже 13-15%.

Слабка мука має низьку ВВС, тісто виходить клейким, низька газоутримуюча здатність, низька пружність. Все це сприяє низькому виходу хліба, вироби вийдуть розпливчасті, з низькою пористістю. Сильна мука має великий вихід клейковини, високий ВВС, хороший пористий хліб.

Сила борошна – це здатність борошна утворювати тісто, що має після замісу та в ході бродіння та вистоювання певними структурно-механічними властивостями. за силі борошно підрозділяють на сильну, середню та слабку. більш тривалої остаточної вистоювання.

Сама найкраще борошно має білий колір, а також маркування "вищий сорт". Це поширена помилка. Пшенична борошно вищого гатунку використовується для випічки здобних хлібобулочних виробів без начинки чи кондитерських виробів. Борошно вищого гатунку очищається від зернових оболонок.

Related Posts