Чим відрізняється латі від латте макіато?

Основне відмінність латте макіато полягає в тому, що при його приготуванні кава додається в молоко (а не молоко в каву, як у латте) і напій, таким чином, виходить шаруватим: шар молока, шар еспресо, шар спіненого молока. Латте дає сильніший смак кави, латте макіато – Молоко.

У напій додають половину шота еспресо, а молока нарікають удвічі більше ніж у звичайному. латте. Латте і латте макіато готують по-різному. У макіато спочатку додають молоко, потім каву. У латте – Кава, потім молоко і пінка.

Латте макіато і капучино: відмінності При приготуванні капучино, молоко, а потім і піна виливаються в свіжозварений еспресо. Латте макіато складається здебільшого з молока, яке наливається в склянку першою. Потім крізь молочну пінку та молоко наливають еспресо для отримання гарного ефекту у склянці.

Латте макіато (італ. latte macchiato ['latːe maˈkːjaˑto] — «заплямоване молоко») — гарячий кавовий напій, який готується шляхом вливання в молоко кави-еспресо в пропорції 3:1. Італійське macchia позначає маленьку плямку кави, що залишається на поверхні молочної піни.

Related Posts