Чим корисний сирий кешью?

Кешью містить ненасичені жирні кислоти – омега 3, омега 6 та омега 9, які взаємодіють між собою та чудово підтримують роботу нервової системи. Крім цього, часто кеш'ю стає джерелом вітаміну групи В, а також таких корисних мінералів як калій, магній, цинк, селен, мідь, залізо тощо.

Тому в абсолютно сирому вигляді вживати кеш'ю не можна. Перед цим горіх обов'язково має бути оброблений і термічно оброблений, щоб олія повністю випарувалася. Тільки після цього горіхи кеш'ю стають безпечними та надходять на прилавки магазинів, де ми їх купуємо та із задоволенням вживаємо в їжу.

Якщо порівняти хімічний склад сирих горіхів і тих, які зазнавали впливу жару, то він відрізняється. Обсмажені горішки містять менше води і більше корисних насичених жирних кислот.

Оптимальна добова доза кеш'ю – 4-5 горіхів. Більша кількість може спричинити головний біль. Ось кому краще обмежити вживання кеш'ю: Людям, які страждають на алергію на інші горіхи (фундук, бразильський горіх, фісташки, мигдаль, арахіс) або пектин.

Related Posts