У холодець міститься колаген, він дуже корисний для шкіри та суглобів. Він має високий вміст білка, вітаміни А, В, С, а також містить магній і кальцій. Курячий холодець не потребує тривалого варіння як м'ясної.
Холодець корисний при суглобових захворюваннях, проблемах із опорно-руховим апаратом, підвищує гемоглобін, зміцнюємо імунітет та зір. Проте є й шкода. Страву не варто їсти тим, хто страждає на захворювання ШКТ, печінки та подагру.
Наприклад, частіше є заливне, холодець, холодець – всі ці смачні страви дуже корисні для лікування та профілактики захворювань суглобів. Вони відновлюють хрящову тканину та синовіальну рідину, що дозволяє уповільнити розвиток артрозу. Холодець відрізняється високим вмістом білків та колагену.