Хек буквально напханий корисними речовинами, у ньому є кальцій, фосфор, залізо, цинк, фтор, натрій, сірка, мідь, молібден, нікель, марганець. Наприклад, кобальт, хром, йод, що містяться в м'ясі риби, забезпечують організм цими мікроелементами на 200, 110 і 106,7 відсотка від добової норми відповідно.
На смак м'ясо хека більш солодкувате, мінтай має більш нейтральний смак і підходить для приготування різних страв, запікання, смаження, супів і навіть копчення.
Тушка мінта трохи темніше хека. На спинці у мінта є темні плями, які допомагають рибі ховатися від хижаків, хека цих цяток немає. Не на всіх заморожених тушках видно плавці, але якщо видно – то у мінта має бути три окремі плавці зверху, у хека а спинні плавці негаразд явно розділені.