Чим корисна настоянка з ірги?

Плоди ірги багаті вітамінами групи В, Р, С, каротином, цукрами, органічними кислотами, флавоноїдами, дубильними та барвниками, мікроелементами, клітковиною, пектинами. Насіння містить жирне масло. У корі та листі виявлені дубильні речовини. Плоди ірги використовуються в лікувальному та дієтичному харчуванні.

Протипоказана дана ягода тим, хто страждає на знижений тиск. Не варто також надмірно вживати іргу в їжу, оскільки вона має седативну властивість і може призвести до зниження концентрації. Протипоказана ірга людям, які страждають на гемофілію, оскільки вона знижує згортання крові.

Плоди ірги не бажано вживати людям із індивідуальною непереносимістю. Ягоди протипоказані хворим на гемофілію – вони знижують згортання. крові.

Related Posts