Щоб насіння стали максимально смачними та корисними, їх потрібно замочити, щоб позбавитися ферментів і полегшити їх перетравлення. Замочування сирих горіхів, насіння та зерен допомагає активувати процес проростання та робить мінерали, вітаміни, жири та білки більш доступними для засвоєння.
замочувати приблизно потрапляючи до таймінгу таблиці нижче кожні 8 годин оновлювати воду…
Горіх/зерно | Час | Коментар |
---|---|---|
Насіння льону | 8 | |
Конопляне насіння | Чи не містять інгібітори, можна не замочувати | |
Гарбузове насіння, соняшникові насіннякунжут | 4 | |
Зерна гірчиці | 24 | Важливо не забути міняти воду кожні 8 годин |
•Nov 5, 2019
Замочування гарбузового насіння – простий, але обов'язковий етап підготовки матеріалу до посадки у відкритий ґрунт. Розглянемо цей процес покроково: За пару днів до посадки наберіть у невелику ємність гарячої води, помістіть до неї насіння і залиште там на 3-4 години.