Чи потрібно замочувати фундук?

Відразу скажу, треба всім і найбільше необхідно замочувати горіхи з оболонкою. Це грецький, мигдаль, фундук, арахіс. Інші горіхи теж можна замочити і це покращить їх властивості, але не так критично.16 May 2017

Якщо замочувати горіхи у гарячій воді, шкірка зніметься набагато легше. Воду після вимочування використовувати повторно категорично не можна. Термін замочування для фундука, кедрових, грецьких горіхів, гарбузового та лляного насіння – не менше 7 годин. Мигдаль, пекан, макадамія, бразильський горіх – 8 – 12 годин, зі зміною води.

Як і для чого замочувати горіхи?

  1. Мигдаль – 12 годин ⁣⁣⠀
  2. Грецькі горіхи, пекан, кедрові горіхи, фундук – 8:00
  3. Гарбузове насіння – 7 годин
  4. Кешью – 6 годин
  5. Макадамія – 4 години
  6. Насіння соняшнику – 3 години.

Замочування допомагає знизити рівень цієї кислоти та отримати більше корисних речовин. Коли насіння контактує з водою, змінюється їх склад: збільшується кількість вітамінів та антиоксидантів. Відсутність фітинової кислоти допомагає горіхам краще засвоїтись у кишечнику, мінімізує наслідки у вигляді здуття та тяжкості.

Related Posts