Як зробити так, щоб кіноа не Горчила?

Основним способом приготування кіноа є варіння у воді, молоці або іншій рідині. Для того, щоб не було гіркоти, попередньо крупа замочується – а безпосередньо перед варінням промивається. Крім цього, кіно можна вживати в їжу і в сирому вигляді – також, після замочування.Aug 26, 2020

1. Перед варінням кіноа у мультиварці, крупу замочіть у холодну воду на кілька годин, щоб прибрати гіркоту. Після того як гіркота вийде – дайте їй висохнути і обсмажте протягом 5 хвилин на сковорідці.

Причина гіркоти — у тому, що зернятка кіноа покриті речовиною під назвою сапонін. Це природний репелент, що сприяє захисту кіноа у природному середовищі. Шкоди від його вживання не буде — це не «хімія» — питання лише у смаку.

Крупа має солодкуватий горіховий присмак. Щоб він став ще яскравішим, можна обсмажити промите кіноа протягом декількох хвилин на сухій сковороді або в мультиварці в режимі «Спека», періодично помішуючи. Але це не обов'язково: все одно буде смачно та ароматно.

Related Posts