Банки нещільно закрити стерилізованими кришками. Коли вода закипить, заготовки стерилізуються час, зазначений у конкретному рецепті. У середньому банкам до літра треба 10 хвилин, 2 літри – 20, 3 літри – 30 хвилин. При цьому кипіння не має бути надто бурхливим, а вода не повинна потрапити всередину банок.7 Sept 2021
Якщо банки закриваються скляними кришками з металевим затвором, їх стерилізують закритими. Якщо кришка бляшана, то банки стерилізують відкритими, а закривають після стерилізації. Якщо банок кілька, на дно каструлі покладіть решітку, щоб банки не стукали і не лопнули в процесі.
Не так важливо, як саме ви будете стерилізувати банки, але їх завжди необхідно заздалегідь готувати, тобто промити й оглянути. Хтось використовує для миття ємностей харчову соду, хтось господарське мило і додаткові засоби для чищення, хтось миє в посудомийній машині.
Беремо велику каструлю, на дно викладаємо рушник або серветку, складену в кілька шарів…. Ставимо каструлю на невеликий вогонь, доводимо до кипіння і потім стерилізуємо:
- Банки 0,5 л – 10-15 хв;
- Банки 1 л – 20-25 хв;
- Банки 3 л – 30 хв.
3 Aug 2017