Чи можна заварювати свіжі плоди шипшини?

Найчастіше заварюють сушені ягоди. Але свіжі теж для цього підходять, при цьому спосіб приготування настою не відрізняється..30 Oct 2022

Крім плодів для чаю можна використовувати листя, молоді гілки та квіти шипшини. У них також містяться вітаміни, дубильні речовини, флавоноїди, ефірні олії та інші корисні для людини речовини. Ці частини рослини краще не запасати на зиму, а заварювати свіжими.

Окріп зведе нанівець користь ягід шипшинитому рекомендуємо заливати ягоди водою 80-90°С. Залежно від стану ягід заварювати шипшина у термосі потрібно 4-6 годин (для розрізаних або подрібнених ягід) або 8-12 годин (для цільних).

Крім великої кількості вітаміну С, у ягодах шипшини багато вітамінів групи В – тіамін, рибофлавін, фолієва кислота. Також є вітаміни С, РР, Е, К, А, дубильні речовини, фтор, хром, залізо, марганець, цинк, мідь, кальцій, калій, магній. Є яблучна, лимонна кислоти, пектини.

Related Posts