Чи можна вживати для харчування плоди декоративної айви?

У сирому вигляді плоди айви мають в'яжучий кислий смак, вони мало їстівні.. Плоди можна зберігати тривалий час, але ближче до весни вони стають м'якшими та ароматнішими. З запашних плодів готують варення, сироп, желе, лікер. Висушені часточки айви використовують у компотах разом з іншими сухофруктами.

Його плоди їстівні, схожі на яблука та на звичайну айву, Але трохи більш бугристі, майже кулясті, жовтого кольору, досить жорсткі, з безліччю коричневого насіння. У японської айви запах і колір нагадують лимон, а смак досить кислий.

Плоди айви можна запекти в духовці з медом та горіхами, і отримати корисний, смачний десерт. Також можна, можливо пропустити через м'ясорубку варену айву і отримати чудовий соус до м'ясних страв. Ще один варіант приготування айви – Зробити компот, чай або наливку на айві.

Найпоширенішими продуктами з айви є джеми, варення, мармелад, цукати, желе – вони особливо цінуються за сильний благородний аромат. Корисні властивості айви знайшли застосування та в медицині. Айва має загальнозміцнюючі, кровоспинні, антисептичні, сечогінні та в'яжучі властивості.

Related Posts