Середньостатистичного здорового чоловіка вагою 70 кілограмів після вживання одного фужера (близько 100 грам) шампанського за кермо можна безбоязно сідати приблизно через півтори години. Два фужери збільшать цей термін вдвічі.
З організму чоловіка будь-який алкоголь виводиться зі швидкістю 0,1 проміле на годину, а жінкам потрібно трохи більше часу: за годину вони виводяться по 0,085 проміле. Тобто, після випитої пляшки шампанського чоловік може спокійно сісти за кермо через 5 годин.
У результаті, горілчана одиниця дорівнювала 62 грамам, шампанського – 250 грамів. На диво, ці дози заповнювали стандартні тари: 500 грам пива (трохи менш як півлітра) з гіркою наповнили пивний кухоль, горілка налилася по зріз у принесений з дому шкалик, а 250 грам шампанського – це наповнений догори келих.
Пік вмісту спирту в крові при вживанні шампанського настає через 30 хвилин після випитого келихи. 100 мл напою повністю виходять із організму здорового чоловіка середньої ваги за 50 хвилин.