Чи можна відкривати пиво під час бродіння?

Відкривати кришку під час бродіння небажано, щоб не допустити проникнення бактерій із повітря. Однак існує одна вагома причина, з якої можна відкрити ваше пиво приблизно через 48-72 години після початку бродіння.

Дріжджі розмножуються й утворюють на поверхні піну, яку ви можете зняти через 24-36 годин після початку бродіння. У піні разом із дріжджами містяться смоли та олії, а також побічні продукти бродіння, які можуть залишити небажаний присмак.

4) Осідання дріжджів на дно ферментера. 5) Щільність за ареометром не змінюється протягом 3-х днів. 6) Пиво освітлилося. Замовкання гідрозатвора свідчить про закінчення фази активного бродіння.

Зброджування відбувається з додаванням дріжджів Saccharomyces uvarum за температури 6-12оС протягом 7-12 днів.

Related Posts