У вакуумній упаковці можна зберігати борошно та крупи, це запобігає їх зараженню шкідниками — жучками, міллю тощо. п. При вакуумуванні вологого або жирного продукту рекомендується загорнути краї пакета на 6-8 см і тільки тоді класти туди продукт, а потім відвернути краї.
Так, експериментальним шляхом встановлено, що зберігання борошна у вакуумній упаковці недоцільно. При тривалому зберіганні необхідно контролювати критичні показники якості борошна: це, в першу чергу, кислотне число жиру, далі – кількість та якість сирої клейковини та число падіння.
Зберігати борошно Потрібно в сухому місці без сторонніх запахів. Температура приміщення має перевищувати 18 градусів. Борошно можна, можливо зберігати у холодильнику на полиці для овочів. Якщо покласти її в холодильник – термін зберігання триватиме до кількох років і в ній точно не заведуть комах.
Крупи, борошно, кава, чай, макарони – 360 днів.