Чи можна смажений кунжут?

Смажений кунжут набув великої популярності в останні роки завдяки роллам, в яких він часто застосовується. Його також додають і в інші страви, переважно азіатської кухні – салати, локшину, супи.

Сирий кунжут (неочищений) є більш поживним та має більш насичений, терпкий, горіховий смак. Чи можна їсти сирий кунжут? Так є сирий кунжут корисніше всього.

Висипати насіння кунжуту в сковороду і почати обсмажувати кунжут на середньому вогні. Коли сковорода нагріється, зменшити вогонь до мінімального та продовжувати смажити. Весь час кунжут слід заважати та від сковороди не відходити. Коли насіння набуде приємного золотистого кольору, сковороду з вогню відразу зняти.

У насінні кунжуту є більша кількість кальцію, антиоксидантів та вітамінів, ніж у більшості багатих кальцієм продуктів. Кальцій у насінні чудово засвоюється організмом, якщо є неочищений, свіжий та перемелений з водою кунжут.

Related Posts