Чи можна не мити курку перед приготуванням?

Не треба. Не робіть так ніколи. Ніколи не обполіскуйте сиру яловичину, свинину, баранину, курку, індичку або ягнятину перед тим, як готувати її.

М’ясо, птиця, курка Згідно із заявою Центру з контролю і захисту від захворювань, миття сирого м’яса, курки, індички або яєць може призвести до поширення мікробів на раковину, стільницю та інші кухонні поверхні, а також на інші інгредієнти.

Однак нещодавно британські фахівці з Агентства харчових стандартів висловили ще одну думку, чому не можна мити курку. Згідно з їхніми дослідженнями, миття не позбавляє м’ясо від бактерій, а, навпаки, підвищує ймовірність їхнього розпилення (аерозолізації) всією тушкою, раковиною і столом.

Промивання м’яса тільки збільшує активність бактерій і сприяє їхньому розвитку. Якщо ви промиваєте м’ясо гарячою водою, то ви порушуєте текстуру на поверхні м’яса, що негативно відбивається на готовому продукті. Це означає, що мокре м’ясо не смажитиметься, а скоріше тушкуватиметься, втративши при цьому свій смак і аромат.

Related Posts