Більшість пасажирів запитують, чи можна брати яйця в літак. Відповідь це питання залежить від низки чинників – від правил авіаліній, країни, де відбувається переліт, і навіть від мети подорожі – чи вивозяться яйця для особистого споживання чи з метою продажу тощо.
У багатьох випадках пасажир може брати яйця в літак, проте існують певні правила та обмеження. По-перше, яйця повинні бути упаковані в спеціальні контейнери, щоб уникнути можливості забруднити інші продукти чи багаж. Крім того, в деяких випадках яйця можуть бути заборонені в літаку через боротьбу з поширенням небезпечних бактерій або вірусів.
Загалом більшість авіакомпаній дозволяють взяти невелику кількість яєць у ручну поклажу. Однак, варто мати на увазі, що при в'їзді в іншу країну можуть бути встановлені правила та обмеження. Тому перед поїздкою рекомендується уточнити інформацію в авіакомпанії або перевірити правила ввезення продуктів у країну призначення.
Тип яйця | Дозволено | Обмеження |
---|---|---|
Курине яйце | Так | Максимальна кількість: 10 штук |
Перепелине яйце | Так | Максимальна кількість: 100 штук |
Качине яйце | Так | Максимальна кількість: 6 штук |
Гусяче яйце | Ні | Заборонено |
Чи можна брати із собою яйця у літак?
Перевезення яєць у салоні літака обмежене лише допустимою вагою та габаритами ручної поклажі.. Технічно сирі яйця є рідиною, але якщо вони упаковані в герметичну жорстку тару, наприклад контейнер з індивідуальними осередками, їх можна взяти на борт.
Які продукти не можна брати до літака?
Норми перевезення свідчать, що не можна брати в літак:
- питні йогурти та соуси;
- масло;
- дитяче харчування, якщо ви без дитини;
- м'який сир;
- мед;
- варення чи джем.
Які продукти можна брати із собою у літак?
Наприклад, ви можете взяти з собою в салон чіпси, сухарики, шоколадки, печиво, пряники – загалом практично будь-які сухі продукти в упаковках, яких немає у списках обмежень. Дозволено проносити на борт та фрукти з овочами, і навіть домашні страви у контейнерах.