Авокадо що можна їсти та як вибирати

Щоб бути впевненим, що авокадо дозрів, акуратно натисніть на верхню (вужчу) частину фрукта. М'якуш повинен бути м'яким, як злегка підтале вершкове масло. При натисканні шкірка трохи продавиться, вм'ятин залишатися не повинно. Якщо авокадо м'якше, то швидше за все воно вже зіпсувалося.

Як зрозуміти що авокадо можна їсти?

Краще натисніть на область біля плодоніжки. Якщо там залишиться вм'ятина, авокадошвидше за все перезріло. Але якщо м'якоть трохи прогинається, але зберігає свою форму, значить, авокадо досить дозріло. Дозрілий плід можна, можливо визначити ще й так: акуратно відокремте плодоніжку та подивіться якого кольору м'якоть під нею.

Який авокадо можна їсти?

Подивіться на черешок, якщо він є. Це означає, що такий плід вживати в їжу в жодному разі не можна. Якщо є можливість, візьміть авокадо до рук: злегка натисніть на шкірку. У стиглого плоду з'явиться невелика вм'ятина, але після того, як ви приберете палець, вона має зникнути.

Related Posts