Родзинки (від тюрк. Üzüm — виноград) сушені ягоди винограду.
Сушений виноград з насінням називають родзинки. Іноді виноград білих сортів для збереження кольору обкурюють сірчистим газом та сушать у тіні. Вологість сушеного винограду трохи більше 17-20%. Сушений виноград буває із заводської та без заводської обробки.
Основні способи виготовлення родзинок Для процесу висушування обладнають спеціальні приміщення, в яких натягується дріт або волосінь, де розвішуються свіжі грона. Таким способом, виноград перетворюється на родзинки через 2-3 місяці, після чого готові грона знімаються.
Родзинки (Тюрк. Üzüm) – це сушені ягоди винограду. Має велику значимість у кулінарії, поширений на Близькому та Середньому Сході, а також у Середземномор'ї.