Яку рибу називають в'яленою?

Найбільш популярними в'яленими продуктами є вобла, лящ та тарань. Крім того, на виготовлення в'яленої продукції також спрямовують рибця, шемаю, жереха, вусача, барабулю, тюльку, безуго, зубана, мойву, скумбрію, хека, ікла.

В'ялена риба – це риба, приготована особливим чином. Вона піддається сушінню на сонці при температурі до 40 градусів, за якої риба втрачає до 50 відсотків води. Процес в'ялення відбувається як у природних умовах, так і на виробництві. У природних умовах риба пров'язується за три-чотири дні.

Якісна в'ялена риба здатна зберігатися протягом тривалого часу, не втрачаючи відмінних смакових характеристик. Найпопулярнішими варіантами незмінно є горбуша, щука, вобла, лящ.

На півдні Росії будь-яку сушену рибу називають таранкою. У північних регіонах Росії, де тривалий період року тримається низька температура, прісно-сушений продукт з тріскових та часткових риб заготовляються методом виморожування під критими вішалами.

Related Posts