Для шашлику ідеально підійдуть курячі гомілки, стегенця і крильця. Грудку теж використовують, але вона виходить трохи сухішою, ніж інші частини птиці.19 Apr 2019
найкраще м’ясо для шашлику – з невеликими прошарками жиру якщо м’ясо – яловичина, то краще брати лопаткову частину якщо м’ясо – свинина, то вибирайте шийну частину якщо м’ясо – баранина, то вибирайте м’якоть задньої ноги (окіст) або спинної частини туші.
У російському кулінарному словнику Похлєбкіна говориться, що філе – це найсоковитіша і найдорожча м’ясна м’якоть…. Куряче філе в більш широкому сенсі
- емульсії та фаршу для варених і копчених ковбасних виробів;
- сировини для м’ясних делікатесів: шинок, рулетів;
- начинки для заморожених напівфабрикатів: пельменів, млинців тощо.
27 Nov 2017
Свинина, мабуть, – найкращий варіант для шашлику, якщо йдеться власне про м’ясо. А найкращий варіант свинини – шийка. Завдяки балансу м’яса і жирових прошарків страва з цих частин вийде більш соковитою. Також є ще м’яка частина, придатна для шашлику – вирізка .