Простий рецепт приготування чачі На 25 кг винограду беремо 50 л води та 10 кг цукру. Очищаємо та давимо виноград, потім у ємності для бродіння змішуємо всі інгредієнти. Встановлюємо гідрозатвор та ставимо брагу у тепле темне місце. Перемішувати масу потрібно один раз на кілька днів.
Увага! Справжня грузинська чача готується без дріжджів і цукру, але через низьку природну цукристість винограду в більшості регіонів Росії це не завжди можливо і доцільно. Без цукру вихід готового продукту буде набагато нижчим.
Дріжджі для коньяку, чачі, фруктового самогону, кальвадосу тощо: Для зброджування фруктових браг підходять і винні дріжджі. На відміну від перерахованих вище спиртових дріжджів винні бродять довше і мають меншу спиртостійкість.