Який виноград для кагору?

У країнах СНД для вироблення кагору використовуються інтенсивно забарвлені сорти винограду. Каберне-Совін'он, Кахет, Матраца, Морастель, Рубіновий Магарача, Сапераві, Тавквері та ін.. Кагор відрізняються темно-червоним, дуже густим забарвленням.

каберне совіньйон На території колишнього СРСР кагор може виготовлятися з різних сортів винограду: каберне совіньйон (йому віддається перевага в Молдавії), мерло, сапераві, причому мальбека, що становить основу французьких кагорів, у ньому може взагалі не бути.

19 популярних сортів винограду для вина в Росії

  • Ізабелла Невибагливий сорт із чорними солодкими плодами. …
  • Поширений сорт з високою врожайністю: з одного куща можна зібрати до 40 кг темно-червоних невеликих виноградин. …
  • Мерло …
  • Молдова …
  • Лора …
  • Піно Нуар.
  • Альфа …
  • Соляріс

Найкращим кагором експерти Роскачества назвали такі торгові марки: «Фанагорія Fanagoria Кагор», лікерне вино із ЗДУ «Кубань. Таманський півострів» 2019; "Сонячна долина Кагор», лікерне вино із ЗДУ «Крим» червоне 2019; «Масандра Кагор Партеніт», лікерне вино із ЗДУ «Крим» (спеціальне вино) червоне 2019 року.

Related Posts