Який смак у ріпи?

Смак у ріпи яскравий, трохи гоструватий – і російський. Сильною ароматикою вона нагадує редьку, але, на щастя, цей запах легко прибирається: якщо свіжу ріпу нарізати тонкими часточками, приправити рослинною олією і лимонним соком, то аромат вивітриться дуже швидко, а залишиться смачний і хрусткий нейтральний овоч.Dec 8, 2017

У ріпі містяться вітаміни А, С, Е, РР, група В, мінерали: кальцій, марганець, магній, фосфор, залізо, натрій, йод. Ріпа містить полісахариди, які легко засвоюються, а також клітковину, яка стимулює перистальтику кишківника, що робить її гарною дієтичною стравою.

Її їдять у свіжому, вареному, смаженому, запеченому вигляді, сушать і солять. Смак у коренеплоду інтенсивний, солодкий, з гострими нотками. Ріпа поєднується з олією, яблуками, морквою, сметаною, вершками, медом, зеленню. Із ріпи готують запіканки, гарніри, пюре, супи.

Ріпка зазвичай жовта, а редька, залежно від сорту, може бути чорною, зеленою або білою. Ну а вже якщо ви спробуєте ці коренеплоди на смак хоча б одного разу, більше не будете плутати їх ніколи. Ріпа – солодкувата, а редька має більш-менш різкий гіркуватий присмак.

Related Posts