Який найкраще брати сир для запіканки?

Сир краще брати жирний. Чим вища жирність, тим щільнішою і смачнішою буде запіканка. Якщо сир сухий, то до нього слід додати трохи сметани чи молока.

Найголовніше у приготуванні смачної сирної запіканки – це вибір головного продукту – сиру. Сир має бути свіжий та смачний. Такий, який вам самим хотілося б з'їсти із задоволенням, поки він не зазнав теплової обробки. В міру вологий, не крупічастий, жирністю 5-9%.

Манка. Щоб запіканка була більш соковитою, до неї краще додавати не борошноа манну крупу. Тільки не забудьте, що манке потрібен час для вистоювання, так що приготовлене тісто краще залишити на півгодини перед запіканням. Замість сухої крупи можна взяти і вже зварену манну кашу – наприклад, що залишилася від сніданку.

Related Posts