Який мед із синця?

Мед із синця прийнято відносити до першосортним. Він має чудові смакові якості та приємний запах. У свіжовідкачаному вигляді цей мед має світло-бурштиновий відтінок, у міру зберігання кристалізується і змінює колір на світло-бежевий.

Сіяти синець можна під зиму (після заморозків) або навесні на підготовлене поле (орання, боронування). Глибина загортання насіння до 1 см, найкраще закладати легкими волокушами або мітлами. Без заволоки сходи з'являються рідше. Стандартна схожість насіння дорівнює 50%, тому норма висіву насіння 8-12 кг/га (т.

Його приймають внутрішньо як заспокійливий протисудомний засіб при епілепсії і як відхаркувальний при бронхіті, кашлюку та ларингіті. Зовнішньо настій або відвар приймають у вигляді компресів при суглобових болях та розтягуванні сухожилля. Відвар коренів використовують як хороший кровоочисний засіб.

Синяк звичайний (Echium vulgare L.) – це дворічна жорстко-ворсиста-опушена рослина висотою 30-100 см. Стебла прямостоячі, розгалужені, вкриті жорсткими ворсинками. Листя черешкові, лінійно-ланцетні, цілокраї, загострені, з низу сизуваті від густого опушення.

Related Posts