Який крохмаль корисніший для киселю?

Кисіль – це клейстер. Якщо вам потрібно отримати густий непрозорий напій, щоб у нього можна було поставити ложку, – використовуйте картопляний крохмаль. Якщо хочете більш ніжну текстуру – беріть кукурудзяний.May 24, 2022

Обидва види крохмалю є рослинними полісахаридами з високим глікемічним індексом. Якщо порівнювати склад цих продуктів, то стає зрозуміло, що вони відрізняються незначно. Як видно, глікемічний індекс кукурудзяного крохмалю трохи нижчий, тому можна вважати його кориснішим, ніж картопляний.

Якщо ви хочете отримати непрозорий густий кисіль, щоб ложка стояла, то потрібно використовувати картопляний. Кукурудзяний крохмаль краще додавати в пудинги та бісквітне тісто, щоб вони були соковитішими. Картопляний – навпаки, в пісочне тісто, щоб воно було м’якшим і розсипчастим.

Кукурудзяний і рисовий крохмаль не містять глютену, тому їх активно використовують у дієтичному та лікувальному харчуванні. З кукурудзяного крохмалю готують соуси, сиропи, пудинги, желе, супи-пюре та киселі.

Related Posts