Який глікемічний індекс у меду?

Така думка не завжди є виправданою і веде до того, що люди відмовляються від меду. Насправді, глікемічний індекс цього продукту бджіл може варіювати. від 50 до 70 — залежно від сорту меду, місця та часу збору та багатьох інших факторів.

Акацієвий мед Акацієвий мед має низький глікемічний індекстому його можуть сміливо вживати люди, які страждають на цукровий діабет, так як низький глікемічний індекс продукту допомагає регулювати рівень цукру на крові.

Різні сорти меду містять глюкозу та фруктозу в різній пропорції. Наприклад, в акаційному меді більше фруктози, а в меді із соняшника більше глюкози. Тому кожен вид меду відрізняється від іншого за солодощами.

По суті, низьким глікемічним індекс мають продукти, що містять складні вуглеводи – більшість круп (гречка, кіноа, булгур), насіння, горіхи, а також зелені овочі. Фрукти, хоч і мають низький глікемічний індекс, але все ж таки підвищують рівень інсуліну в крові, що небезпечно для діабетиків.

Related Posts