Який білок міститься в сирі?

Білок у сирі (казеїн) утворює його структуру, створюючи каркас, усередині якого укладено частинки жиру і вологи.Apr 1, 2014

Джерела молочного білка – сири, сичужні, тверді, сир, йогурт, сметана, кефір, кисле молоко, кумис.

Казеїн (казеїноген) є одним з основних білків молока, сирів, сиру та інших молочних продуктів поряд із сироватковими білками (альбуміни тощо).

У твердому сирі міститься 20% білка, що в рази більше, ніж у м’ясі. При цьому, на відміну від жирів, кількість білків вираховується із загальної маси. Якість білка в сирі залежить від ступеня дозрівання сиру. Що довше сир дозріває, то більш легкозасвоюваним буде білок.

Related Posts