Який алкоголь з кожним роком стає кращим?

Хороші можливості витримки мають вина, вироблені з наступних сортів винограду – шардоне (2-6 років), рислінг (2-30 років), фурмінт (3-25 років), каберне-совіньйон (4-20 років), мерло (2- 10 років), неббіоло (4-20 років), піно-нуар (2-8 років), санджовезе (2-8 років), сиру (4-16 років), кадарка (3-7 років), сапераві (3- 10 років), …

Витримка завершує процес дозрівання, смак вина, аромат і колір облагороджуються. Нові властивості формують нову ціну – старе вино не буває дешевим. Червоне за кілька років стає краще, втрачає терпкість і набуває жовтуватого відтінку.

З віком віскі зазвичай набуває великої глибини, елегантності та комплексності: смак пом'якшується, аромат стає складнішим і багатшим, спиртуозність йде.

Related Posts