Більшість жирів у горіхах – це мононенасичені жири, а також омега-6 та омега-3 поліненасичені жири. Однак вони містять і кілька насичених жирів. Крім цього, горіхи містять низку вітамінів та мінералів, включаючи магній та вітамін Е.Feb 14, 2021
Харчова цінність та хімічний склад "Волоський горіх".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 ккал |
---|---|---|
Білки | 16.2 г | 3.2% |
Жири | 60.8 г | 16.6% |
Вуглеводи | 11.1 г | 0.8% |
Харчові волокна | 6.1 г | 4.6% |
Горіхи є хорошим джерелом здорових жирів, клітковини та інших корисних речовин.За даними USDA, 100 г грецьких горіхів містить 654 ккал та наступні поживні речовини:
- білки – 15,23 г;
- жири – 65,21 г;
- вуглеводи – 13,71 г;
- харчові волокна – 6,7 г;
- цукор – 2,61 г.
Найкращі калорійні горіхи – це макадамія (близько 718 ккал на 100 г продукту), фундук (близько 707 ккал). Калорійністю від 600 до 700 ккал на 100 г продукту мають пекан (690 ккал), грецький горіх (656 ккал), бразильський горіх (656 ккал), мигдаль (609 ккал), кеш'ю (600 ккал).