Які вітаміни у ягодах жимолості?

Жимолість використовується у народній медицині при кровотечах, викликаних крихкістю кровоносних судин, при захворюваннях жовчного міхура, малярії, гіпертонічної хвороби, розладах шлунково-кишкового тракту. Ягоди жимолості посилюють секреторну функцію шлунка, збільшуючи здатність, що перетравлює.

Ягоди жимолості рекомендуються для тих, хто страждає на авітаміноз, що з'являється найчастіше після зими, коли організм потребує аскорбінової кислоти (вітамін C). Сік зрілих плодів застосовується для лікування мікозів та виразок, а настоянки з квіток та листя зміцнюють здоров'я очей, горла та шкіри.

Ягоди жимолості мають властивість зміцнювати стінки судин і знижувати артеріальне тиск, а тому темно-сині «бурульки» особливо корисні гіпертонікам та людям похилого віку.

Related Posts