Які вітаміни у буряках і чим вона корисна?

У буряках багато вітамінів Це справжня природна скарбниця корисних речовин. У її складі у великій кількості присутні бетаїн, фолієва кислота, вітаміни групи B, бета-каротин, вітамін С. А також мікроелементи – залізо, калій, магній, фосфор, натрій, цинк, бор і навіть йод.

Буряк очищає не лише нирки, а й кров, зменшуючи кислотність нашого організму, та сприяє очищенню печінки. Цей овоч стимулює наш мозок та усуває токсини, які можуть накопичитися в нашому організмі, підтримуючи хороше психологічне здоров'я та запобігаючи передчасному старінню.

Варто зазначити, що при термічній дії овоч втрачає частину поживних речовин, саме тому сира буряк набагато корисніше, ніж приготовлена. Крім того, вона має приємний смак через високий вміст цукру.

Корисно буряк вживати жінкам, особливо в період менструацій, тому що овоч відмінно відновлює крововтрату в організмі. А завдяки багатому вмісту заліза, варена буряк підвищує рівень гемоглобіну у крові. Незамінним продуктом стає варена буряк у меню у чоловіків.

Related Posts