У м’ясі восьминога міститься велика кількість білка, корисних елементів (магній, кальцій, натрій, калій, залізо, фосфор, мідь, селен і марганець), вітамінів групи В, А, С, Е, К, РР, а також омега-3 і фосфорної кислоти. Багате м’ясо восьминога і цинком, який гальмує процеси старіння шкіри.
Вітаміни
Вітаміни, вміст | від норми | |
---|---|---|
Вітамін K | 0,1 мкг | 0,1% |
Вітамін C | 5,0 мг | 5,6% |
Вітамін B1 | 0,0 мг | 2,5% |
Вітамін B2 | 0,0 мг | 3,1% |
Восьминіг багатий на магній, кальцій, натрій, калій, залізо, фосфор, мідь, селен і марганець, вітаміни групи В, А, С, Е, Е, К, РР, а також омегу-3 і фосфорну кислоту.
Для кулінарних цілей рекомендується купувати восьминогів з двома рядами присосок на щупальцях. Якщо присоски розташовані в один ряд – це не восьминіг, а мускусний спрут. Він теж їстівний, але м’ясо більш жорстке. Щупальця свіжого восьминога розслаблені, м’ясо щільне, шкіра без слизу.