Які продукти містять естроген?

1) Які продукти харчування піднімають естроген у жіночому організмі?

  • насіння льону та кунжуту;
  • горіхи (фісташкові, волоські);
  • бобові (чечевиця, арахіс);
  • сухофрукти (курага, фініки, чорнослив);
  • фрукти (яблука, вишні, персики, абрикоси);
  • цитрусові;
  • зелень (петрушка, шпинат)
  • капуста (кольорова, брюссельська, броколі);

Вітамін E. Дослідження 2009 року показали, що вітамін E здатний стимулювати вироблення естрогенів в організмі. За даними цього дослідження, у жінок, які приймали активні добавки із цим вітаміном, спостерігалося підвищення вироблення цієї групи гормонів.

Насіння льону Це маленьке насіння золотистого або коричневого кольору — рекордсмени за вмістом рослинних гормонів. Вони неймовірно багаті на групу хімічних сполук під назвою лігнани, які функціонують як фітоестрогени. Насіння льону містить до 800 разів більше лігнанів, ніж інші рослинні продукти!

Related Posts